Vliegtuigpassagier krijgt boete, omdat ze appel voor later bewaart

Vlak voor de landing kregen alle passagiers van Delta Airlines een appel aangeboden. Één vrouw had daar niet direct zin in en besloot hem in haar tas te stoppen om later op te eten. Nietsvermoedend kwam ze bij de douane aan. En daar kreeg ze plots een dikke boete.

Crystal Tadlock, die terugvloog van Parijs naar de VS, had de appel in haar handbagage gestopt, maar werd tegengehouden door een douane-beambte: het is verboden om fruit in te voeren naar Amerika. Hoewel de appel nog verpakt was in een zakje met het Delta Airlines-logo erop was de douanier onverbiddelijk. Ze had de appel moeten aangeven en hem alsnog weggooien of opeten was niet genoeg. Tadlock kreeg een boete van 500 dollar, zo’n 400 euro.

De man leek er zelfs genoegen in te scheppen. “Hij vroeg me of mijn trip naar Frankrijk duur was en ik zei ‘ja’,” aldus Tadlock. “Ik begreep niet echt waarom hij het vroeg, maar toen zei hij: ‘het wordt nog veel duurder nadat ik je een boete van 500 dollar geef’.” Bovenop de boete kan de vrouw ook nog haar ‘Global Entry Status’ kwijtraken, het Amerikaanse systeem waarmee reizigers met een laag risicoprofiel sneller door de grenscontrole mogen.

De vrouw vindt het bizar dat Delta Airlines zonder te waarschuwen voor het invoerverbod vlak voor de landing appels uitdeelt. Ook de douane-beambte had wel wat minder moeilijk kunnen doen. Tadlock stapt dan ook naar de rechter.

Bron(nen):   USA Today