Tsjechische ober: ‘Ik lag drie dagen in coma’

Een groepje Haagse mannen wilden eten en drinken op een terras en Praag met hun eigen eten en drank. Toen dat niet mocht werden ze zo kwaad dat ze een van de obers half dood sloegen en schopten. De ober overleefde ter nauwer nood en sprak gisteren met de pers. Hij is heel boos, maar ook in het nauw: voorlopig kan hij niet werken en dat is financieel in zijn land niet goed geregeld. ,,Ik lag drie dagen in coma. En je weet maar nooit hoe iemand daar uitkomt. Ik weet alleen nog hoe het gevecht begon, maar vanaf het moment dat ik viel, is alles weg. In het ziekenhuis heb ik de videobeelden ook gezien. ‘Horrible’, ik had dood kunnen zijn. En er is ook een tijdje gevreesd voor mijn leven.
Zij wilden een picknick houden in ons restaurant, met meegebrachte alcohol. Toen wij hun vroegen weg te gaan, begonnen ze tegen tafels te schoppen. Niet normaal. Ik had pauze, het begon niet eens bij mij. Maar toen het gebeurde, ben ik collega’s gaan helpen.”
Van de zeven Nederlanders kregen er drie voorwaardelijke celstraffen en zitten de ergste geweldplegers, de broers Armin en Arash nog vast, wachtend op een rechtszaak die ze jaren cel kan opleveren.

Bron(nen):   AD