Japanse trein vertrekt 25 seconden te vroeg: reizigers dienen klacht in

De stiptheid in Japan is af en toe angstaanjagend. Een trein die enkele seconden te vroeg of te laat vertrekt vinden de Japanners een gruwel. Zo sloot onlangs een trein 25 seconden te vroeg zijn deuren. De spoorwegmaatschappij sprak toen zelfs van ‘een onvergeeflijke fout’.

De trein had om exact 7 uur en twaalf minuten moeten wegrijden uit het station van Notogawa, maar de machinist dacht dat hij een minuut eerder moest vertrekken. Hij zag niemand meer op het perron dus besloot hij de deuren te sluiten. Uiteindelijk zat hij er dus bijna een halve minuut naast.

Een blunder van formaat in het strikte land waar alles volgens een nauwgezette planning verloopt. Enkele reizigers dienden zelfs een klacht in. Ze misten de trein en moesten maar liefst zes minuten wachten op de volgende. Daardoor kwamen ze te laat op school of werk.

De spoorwegmaatschappij trok direct het boetekleed aan: “Het grote ongemak dat we hebben veroorzaakt is echt onvergeeflijk. We gaan nu ons gedrag evalueren om te voorkomen dat zoiets opnieuw zou gebeuren.”

 

Bron(nen):   HLN