Prins Harry wordt hertog van Sussex

Samenleving
door anp
zaterdag, 19 mei 2018 om 9:51
prins harry wordt hertog van sussex1526716579
LONDEN (ANP) - Prins Harry mag zich voortaan de hertog van Sussex noemen. De titel die koningin Elizabeth II voor haar kleinzoon koos, werd zaterdag een paar uur voor zijn huwelijk met Meghan Markle bekendgemaakt. Harry krijgt bovendien de titels graaf van Dumbarton en baron Kilkeel.
Meghan mag zich zodra ze haar jawoord heeft gegeven hertogin van Sussex noemen. Ze wordt geen prinses Meghan, maar mag zich wel prinses Harry van Wales noemen. Om dat te voorkomen, is het in het Verenigd Koninkrijk gebruikelijk dat een koninklijke bruidegom op zijn huwelijksdag minstens één titel krijgt van de vorst. De bruid neemt dan de bijbehorende vrouwelijke titel aan.
Over welke titel Harry zou krijgen bij zijn huwelijk, werd al jaren gespeculeerd. Hertog van Sussex gold als favoriet, wat betekent dat Meghan zich al eerste ooit de hertogin van Sussex mag noemen. De vorige hertog van Sussex trouwde twee keer, maar beiden huwelijken waren onwettig omdat ze niet werden goedgekeurd door zijn vader George III.