‘Anne Fabers dood ligt aan justitie’

De vader van Anne Faber houdt de raadsheer die in 2011 naliet Michael P. tot tbs te veroordelen verantwoordelijk voor de dood van zijn dochter.

 In een open brief vandaag in de Volkskrant, die hij schreef na eigen onderzoek, roept hij de voorzitter van het gerechtshof ter verantwoording. Het hof zou signalen over een psychische stoornis bij verdachte Michael P. hebben genegeerd en geen duidelijke motivering hebben gegeven over zijn strafvermindering in hoger beroep.

Michael P. werd in 2011 veroordeeld voor de gruwelijke verkrachting van twee minderjarige meisjes. Doordat het hof de maximumstraf van 16 jaar die hem eerder door de rechtbank was opgelegd met vijf jaar verlaagde en hem ook geen tbs oplegde, kon hij vorig jaar vrij rondlopen. In die tijd verkrachtte, vermoordde en begroef hij de 25-jarige Anne Faber.

De vader: ‘De verkrachtingen waarvoor P. werd veroordeeld waren zo bruut en zo mensonterend dat de gestoordheid van P. ervan afspat’, aldus Jager. ‘Daar komen zijn opmerkingen dat hij er ‘trots op was’ en dat hij ‘blij was dat een droom was uitgekomen’ nog bij.’

Dat hij toen niet langer uit de samenleving is verbannen en verpleegd heeft, volgens haar vader, rechtstreeks geleid tot de dood van zijn dochter.

Bron(nen):   De Volkskrant