Germaine Greer: “Verkrachting is gewoon slechte seks”

Feminste van het eerste uur Germaine Greer heeft haar zusters dwars tegen de haren in gestreken met haar opvatting over #metoo: ze vindt het allemaal wat overdreven en vindt in het algemeen straffen voor verkrachting te streng.

"De meeste verkrachtingen zijn niet spectaculair gewelddadig maar gewoon luie, ongevoelige en onaandachtige seks", zo liet Greer optekenen tijdens de voorstelling van haar nieuwe boek, Over verkrachting, op een literair festival in Wales.

"Sommige verkrachtingen zijn gewelddadige misdaden, maar de meeste zijn dat niet en leiden op geen enkele manier tot verwondingen", aldus nog de invloedrijke Australische feministe. "Het is meestal gewoon seks waarbij er geen tederheid, geen communicatie en geen liefde is. Elke keer een man ’s nachts seks wil met zijn vrouw en zij dat niet écht wilt, verkracht hij haar."

Ze gelooft er ook niks van dat bijna alle verkrachte vrouwen een leven lang stress hebben van een verkrachting. "Laten we stoppen met verkrachting te pathologiseren. Ja we zijn verdrietig en geërgerd, maar dat het een vrouwenleven sowieso volledig vernietigd, is niet waar. Een man kan je niet doden met zijn penis."

Bron(nen):   De Morgen  New York Times