Manager ontslagen, die moeder van kind in levensgevaar dwong te komen werken

Een manager van Fork Oil is ontslagen nadat ze een werknemer dwong om te komen werken terwijl haar zoon in levensgevaar was.

Crystal Reynolds Fisher deelde op Facebook de tekstberichten die ze van haar baas Dawn kreeg. Ze stuurde haar een bericht 48 uur voor haar dienst begon met de mededeling dat ze niet kwam werken, omdat haar zoon nog altijd in levensgevaar was. “Ik laat je weten wanneer hij beter wordt zodat ik weer zonder problemen kan werken,” schrijft ze.

Het antwoord van haar baas is niet wat ze verwachtte. “Dat is niet hoe we de dingen hier doen. Dus ik accepteer het dat je stopt.” Toen Fisher zei dat ze geen ontslag nam, maar dat haar kind aan de beademing lag, zei Dawn: “Als je niet naar je werk komt, betekent dat dat je ontslag neemt.”

Fisher zei naar de directie te stappen, maar Dawn was onvermurwbaar. “Er is geen reden waarom je niet kunt komen werken en ik tolereer geen drama. Einde gesprek. Als je niet komt werken morgen dan zie ik dat als een ontslag.”

Fisher zette de hele conversatie op Facebook en ging compleet viraal. Binnen korte tijd is haar bericht meer dan 72.000 keer gedeeld en er waren ruim 17.000 reacties. Iemand schreef bijvoorbeeld: “Wow, dit is zo verkeerd. Familie is het aller belangrijkste. Karma zal haar achtervolgen als dit is hoe ze werknemers behandelt.”

Een ander typte: “Dit is walgelijk. Ik begrijp niets meer van de wereld en ik hoop dat je zoon het haalt.” Uiteindelijk kreeg de directie het bericht onder ogen. Die besloot de manager from hell te ontslaan.

Bron(nen):   The Independent