Ryanairvlucht: ‘het bloed kwam uit onze oren’

Aan de noodlanding van het Ryanairtoestel in Frankfurt gingen angstige minuten vooraf voor de passagiers, waarvan er 33 gewond raakten.

De vlucht ging van Dublin naar de Kroatische kustplaats Zadar en er waren 189 mensen aan boord. Het toestel moest binnen enkele minuten dalen vanaf een hoogte van bijna 11 kilometer. Het toestel daaldezo snel dat bij sommige mensen bloed uit de oren kwam.

Passagier Sarah McGarry deed haar verhaal tegenover de Irish Times. “Tijdens de vlucht kwamen plotseling alle zuurstofmaskers omlaag en werd het helemaal donker in het toestel. Het cabinepersoneel riep alleen maar een paar keer ‘Noodgeval!’. Er werd niet uitgelegd wat er gebeurde, dus mensen raakten in paniek en begonnen te schreeuwen. Pas na een kwartier werd duidelijk dat we een noodlanding zouden maken in Duitsland.”

Een tweede passagier: “Iedereen was doodsbang. Vanwege de noodlanding ging het vliegtuig extreem snel omlaag. We dachten dat we zouden neerstorten. Ik heb vier minuten lang gedacht dat dit mijn einde werd.”

De passagiers klagen over de zeer matige hulp van Ryanair na de noodlanding. Degenen die niet in het ziekenhuis belandden werden aan hun lot overgelaten.

“We kregen een voucher van tien euro, daar kon ik enkel een croissant en een koffie voor kopen. Als ik iets anders wilde, moest ik er zelf voor betalen.”

[embed]https://twitter.com/Maingd/status/1018171121693351938[/embed] [embed]https://twitter.com/Maingd/status/1018077228243017730[/embed]  

Bron(nen):   HLN  USA Today