“Het is gelukt,” schreef een vader toen zijn zoontje zwavelzuur over zich heen kreeg

Een Brits kind van drie is slachtoffer geworden van een brute daad. Hij werd in juli vorig jaar ondergespoten met zwavelzuur, vanwege een uit de hand gelopen voogdijzaak. Na de gewelddadige actie stuurde zijn vader een grappig bedoelde foto naar een vriend met daaronder de tekst ‘Nailed it‘. Hij staat vandaag voor de rechter.

Het was niet de vader zelf die het zuur over zijn kind heen sprayde, maar een kennis van hem. Het gebeurde toen de peuter met zijn moeder aan het winkelen was voor een verjaardagscadeautje in Worcester. Door de zuuraanval raakte de jongen zwaargewond. Hij is met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Daarna stuurde de vader een foto van een blonde vrouw met een schort voor en de tekst ‘Gelukt’ naar een vriend.

De laffe daad was door de vader van het jochie georganiseerd als onderdeel van een voogdijzaak en vechtscheiding. De man, die afkomstig is uit Wolverhampton, staat samen met vijf andere mannen en een vrouw terecht. Samen zouden ze de aanval met zwavelzuur hebben uitgevoerd. Er zijn camerabeelden, die dat bevestigen en een van de medeplichtigen stuurde nog berichten naar een ander waarin hij toegeeft: “Ik heb het gedaan. Ik ben stom geweest. Ik weet dat ik voor minimaal 15 jaar de gevangenis in ga.” Toch ontkennen de verdachten alles.

Bron(nen):   The Independent