Twee kleine toeristenvliegtuigjes botsen op elkaar bij Alaska

Bij een botsing tussen twee sightseeing-vliegtuigjes in Alaska zijn minstens vier mensen om het leven gekomen. Er zijn tien gewonden en twee passagiers worden nog steeds vermist.

De twee watervliegtuigen hadden samen 16 toeristen aan boord plus bemanningsleden. Ze crashten boven water in het zuiden van Alaska dichtbij een populaire lodge. De inzittenden waren afkomstig van het cruiseschip de Royal Princess. Ze maakten een pleziervluchtje boven het prachtige natuurgebied toen ze boven op elkaar botsten en neerstortten. “Het is een lange dag geweest en de reddingsbrigade heeft hard gewerkt om mensen te redden en de doden te bergen,” aldus woordvoerster Deanna Thomas van de lokale overheid in Ketchikan maandagavond.

Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest van de botsing midden in de lucht. Geen van de toestellen stond onder toezicht van de luchtverkeerscontrole. De omstandigheden van de crash zijn dus nog onbekend. Cindy Cicchetti, passagier van de Royal Princess, vertelde aan persbureau AP dat de kapitein bekendmaakte dat de twee vliegtuigjes bij een ongeluk betrokken waren. Ze zegt dat het schip niet volgens schema is vertrokken en dat er verder geen details zijn verstrekt over het incident.

 

Bron(nen):   The Independent