Meisje van 11 pleegt zelfmoord na pesterijen: "Juf heeft aanzet gegeven"

Samenleving
door Admin
donderdag, 04 juli 2019 om 10:56
welingelichtekringen header 1
De 11-jarige Evaëlle uit het Franse Herblay bij Parijs heeft besloten uit het leven te stappen. Ze kon de pesterijen van haar klasgenoten niet meer verdragen. Frankrijk is geschokt door het droevige bericht.
Haar ouders, Sébastien en Marie, leggen uit dat Evaëlle werd gepest door kinderen die zich haar vriendinnen noemden. Al in februari dienden ze een klacht in bij de school. Het meisje werd uitgescholden en geslagen. Ze ging naar een andere school, maar de pesterijen gingen gewoon door. Tot ze niet meer kon. Twee weken geleden stapte het kind uit het leven.
"We willen niet te veel zeggen om het onderzoek niet te verstoren, maar het is intussen duidelijk dat niet enkel de leerlingen in de fout gegaan zijn”, duidt Marie. “Een van de juffen heeft de aanzet tot die pesterijen gegeven”, aldus een vriendinnetje. “Ze behandelde haar als een gekkie. Als iets niet meteen lukte, liet ze duidelijk weten dat je niets waard bent. ‘Je bent de slechtste van de klas’, zei ze dan.” Een andere leerling voegt er nog aan toe dat ze “vooral de zwakste schakels aanpakte”.
Sébastien en Marie vertellen over hun dochter: “Ze was vrolijk en bijzonder schrander voor haar leeftijd. En ze had een groot inlevingsvermogen, ze droomde ervan om later zelf lerares te worden. Evaëlle stond altijd klaar om anderen te helpen. Ze wilde ieders vriendinnetje zijn, soms wat overdreven misschien. En dan wordt daar misbruik van gemaakt.”
Bron(nen): HLN