Broers Marianne Vaatstra: geen straf is lang genoeg voor Jasper S.

Voor de broers van Marianne Vaatstra is geen celstraf lang genoeg voor Jasper S. “Ook al zou die man tachtig jaar zitten, voor ons is dat niet genoeg.”, reageerden zij vandaag in het Friese televisieprogramma Need op Freed.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Dan moeten ze dus hopen op levenslang, want anders is de maximale straf in Nederland 30 jaar (afgezien van TBS). Een discrepantie die ik nooit begrepen heb en ook nooit zal begrijpen. In sommige beschaafde landen kun je tot honderden jaren veroordeeld worden. Natuurlijk, afgezien van Methusalem, Adam en nog wat bijbelse figuren, wordt niemand meer zo oud. Maar het geeft wel de zwaarte van de straf aan. Dat is goed voor de slachtoffers en het fatsoenlijke deel van de samenleving. Je geeft daarmee als rechtsstaat een sterk signaal af dat bepaalde misdrijven zo ernstig zijn dat er sancties kunnen worden opgelegd die levenslang overstijgen. Wel gezien is levenslang de facto immers korter dan een straf van zeg 200 jaar. Tenzij je dus een oudtestamentisch figuur bent.

    Overigens lijkt levenslang me inderdaad een gepaste straf in deze zaak, mocht de verdachte inderdaad schuldig worden bevonden.

Reacties niet toegestaan