‘Gewapende man neergeschoten’. Doodgeschoten Rishi (17) droeg geen vuurwapen

De 17-jarige Rishi, die zaterdagochtend werd neergeschoten door een agent en later overleed, droeg geen vuurwapen bij zich. Dat melden verschillende bronnen binnen en buiten de politie aan Omroep West. Rishi werd neergeschoten omdat agenten dachten dat hij wel een wapen droeg. Zaterdagochtend vroeg kwam de politie af op een melding dat er een gewapende man zou rondlopen op station Hollands Spoor in Den Haag. Op perron 4 troffen ze Rishi aan, die door een agent werd neergeschoten en daarna is overleden. Rishi zou naar zijn middel hebben gegrepen, toen hem werd gevraagd zijn handen omhoog te houden. Daarop werd hij neergeschoten. Vermoedelijk raakte de politiekogel hem in de nek.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gezien verdere berichtgeving in de media was dit lieve troetelkereltje met een hartje van goud, aadig het spoor bijster. Case closed als dit zo blijkt te zijn.

  • Jannie Ooms

   Nogal cynisch hoor, uw commentaar. Die jongen was bepaald geen lieverdje, nee. Maar om ‘m nu zonder meer dood te schieten… Het zal je kind maar zijn.
   En, wat ik me afvraag, wanneer je als politieman dan zo nodig moet schieten, waarom zou je dan op het hoofd richten? Ik zou zeggen dat een schot in de benen dat joch ook wel tot staan zou hebben gebracht.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Barry Gillis

    Inderdaad, cynische reacties zijn er te over.

    Maar ja iedereen heeft het recht om uit zijn anus te praten natuurlijk.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • FritsB

    Met en pistool kun je nauwelijks richten, dat lukt alleen in films of van heel dichtbij. En als een van vuurwapenbezit verdachte, die dus al door de politie met getrokken pistool benaderd wordt, naar zijn riem grijpt ben je hem als agent graag voor.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Jan

     Met een pistool kan je goed richten als het < 25 meter is. Ik vermoed dat de agent vol met adrenaline op het makkelijkste deel van het lichaam (borstkas) heeft gemikt en zijn nek geraakt heeft. Een goede schutter die zijn zenuwen onder bedwang heef kan denk ik wel zijn been raken.

     (in antwoord op FritsB)
    • Jannie Ooms

     Die bewering is grote onzin. Althans volgens mijn man, een geharde marinier met meer dan twintig jaar ervaring. Een geoefend schutter kan volgens hem met een pistool op 15-20 meter zijn doel raken op de plaats waarop hij gemikt heeft. Deze agent heeft mogelijk op de benen gericht, maar geen rekening gehouden met de terugslag van zijn pistool, waardoor de kogel in een baan omhoog ging en in de nek van het slachtoffer terecht kwam.

     De betrokken politieman was misschien niet goed genoeg geoefend. Ook daar wordt immers op bezuinigd. Maar als een politieman niet volledig vertrouwd is met zijn dienstwapen, zou hij wat mij betreft geen wapen moeten dragen.

     (in antwoord op FritsB)
     • FritsB

      U vergeet één ding: een marinier is een beroepsschutter, een politieman mag alleen schieten in noodsituaties – en de training van beiden is dienovereenkomstig. Tel daarbij op dat het huidige politiepistool berucht onnauwkeurig is en je krijgt de situatie alsof je een steen naar een ruit gooit: raak als de ruit groot genoeg is.

      (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Burger

  Bange hufter met vuurwapen blijkt ook slechte schutter.

 3. Pietje_Precies

  ook hier gaan we toe naar een samenleving waar je eerst gaat schieten en dan pas gaat vragen stellen. ik geef die agenten geen ongelijk. Maar laten we vaststellen dat dit wel snel bezuinigen is, als je een maatschappelijke kostenpost zo elimineert…..ipv allerlei draaideur activiteiten erop los te laten. Een straatverbod maakte ook al geen indruk.

 4. janneke123

  Dit is een drama voor iedereen. Hier zijn alleen maar verliezers.

  Pijnlijk is wel dat de politie steeds sneller en vaker het wapen trekt en er altijd mee weg komt. Er is altijd wel een omstandigheid te bedenken dat de politie geen blaam treft.
  Ik geloof daar helemaal niks van. Tijd voor een grondig onderzoek.

  Maar ja, dat onderzoek moet dan worden gedaan door het zelfde kaliber enge, fout mannen.
  Welkom in de bananenrepubliek die Nederland heet.

Reacties niet toegestaan