De Sinterklaasbank krijgt het steeds drukker

De crisis bederft voor veel huishoudens het Sinterklaasfeest. In veel gezinnen is vaak geen geld voor cadeaus op 5 december. Triest als vriendjes en vriendinnetjes wel pakjes krijgen en de arme kinderen niet, vond Elisa Nuij uit 't Gooi. Ze zette vier jaar geleden de Stichting De Sinterklaasbank op, onder het motto: 'Geen kind mag buiten de boot vallen'. Nuij werkt bij de zedenpolitie Amsterdam en komt daardoor veel in aanraking met arme gezinnen. De economische crisis trekt diepe sporen, merkt ze. Kregen vier jaar geleden 55 kinderen via de Sinterklaasbank een cadeau, nu zijn dat er al 1500. Nuij krijgt veel aanvragen uit hoeken waarvan ze het niet verwacht, meldt de NOS. ‘Van zelfstandige ondernemers, zzp'ers. Ik zie ook het hogere segment afglijden door de crisis. Heel schrijnend’, zegt ze.  

Bron(nen):   NOS      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  En weer gaan we voor miljoenen het schip in door de ‘Griekse’ gulzigheid.
  Verspilling mag in Brussel geen naam hebben.
  Nee, mensenlevens redden doen we in het westen niet meer aan.
  Er zijn hier geen goede doelen meer. Alleen maar slechte.
  Het werk verdwijnt nu vliegensvlug naar de grootste landen ter wereld met nog altijd erbarmelijke werkomstandigheden.

 2. gerrit52

  en maar geld geven aan landen als griekenland e.d. zelf raken we hier aan de bedelstaf.
  nog even en dan kunnen we ook hier te maken krijgen met een burgeroorlog. maar dat is natuurlijk het laatste wat ik hoop.

 3. Peter Bakker

  Er zullen altijd mensen zijn die het minder hebben dan anderen. In NL leven we in zo’n luxe dat we het niet krijgen van sinterklaas cadeautjes al schrijnend noemen. Ik kan er niet bij dat een gezin geen cadeautje voor de kinderen kan kopen. In een jaar kun je toch wel € 10,00 sparen per kind (= € 0,20 per week). Het is een sympathiek idee maar erg onzinnig. Laten we ons inspannen om de zelfredzaamheid van mensen te verhogen in plaats van afhankelijkheid te creëren.

Reacties niet toegestaan