Schorsing maximaal drie jaar: Voetballers (15 en 16) slaan grensrechter ziekenhuis in

De politie heeft drie jongens van 15 en 16 jaar gearresteerd. Ze worden ervan verdacht zondagmiddag een grensrechter ernstig te hebben mishandeld. De KNVB kan ze jongens niet levenslang schorsen. De maximale schorsing is drie jaar. De KNVB wil iedereen een tweede kans geven, zei een woordvoerder tegen NOS-radio. De grensrechter die zondag door  drie voetballers van de club Nieuw Sloten in elkaar werd geschopt ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Dat gebeurde na afloop van een duel tussen teams van Buitenboys, uit Almere, en Nieuw Sloten, uit Amsterdam. De grensrechter van Buitenboys werd na afloop van het duel door vier à vijf jongens van Nieuw Sloten tegen de grond gewerkt en geschopt. Hij wist op te staan en weg te rennen, maar de jongens van 15 en 16 jaar oud kwamen hem achterna, en sloegen en schopten hem opnieuw, meldt de NOS. Het bestuur van voetbalclub Nieuw Sloten schrijft op de eigen website: 'Inmiddels hebben wij onze excuses gemaakt naar Buitenboys voor dit wangedrag. Het bestuur heeft besloten om de B1 direct uit de competitie te nemen. Het lidmaatschap van de aanstichters van deze molestatie wordt per direct ontbonden. Dit soort zaken hoort niet op de voetbalvelden thuis. We moeten er alles aan doen om deze excessen uit te bannen.'

Bron(nen):   NOS  RTL  Trouw  

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Een paar dingen.

  Met dit soort idioten komt het nooit meer goed. Er zijn mensen die menen dat dat wel zo is, maar die hebben het fout.

  Los daarvan lijkt het me zeer verstandig om de ouders aan te spreken op dit zinloze geweld en eens te kijken of er nog meer criminelen in spe onder hun kroost bevinden. Daarnaast moeten de ouders ook (strafrechtelijk) vervolgd worden en (financieel) aansprakelijk worden gesteld. Ziekenhuiskosten, revalidatie, kosten voor de psychiater. Alles wat direct verband houdt met dit geweld, moet op de ouders verhaald worden, aangezien er bij de kinderen zeer waarschijnlijk niets te halen valt. Hebben de ouders een uitkering? Dan moet die stop worden gezet en worden doorgeschoven naar het slachtoffer.

  Een taakstraf – als er al gestraft gaat worden – heeft hier geen zin. Je moet dit soort idioten volgens het reguliere strafrecht aanpakken, zoals dat voor volwassenen geldt. Keihard en lang straffen. Toen ik drie was (misschien zelfs toen ik één was), begreep ik al dat je andere mensen geen geweld aandoet, tenzij het natuurlijk om zelfbescherming gaat. Als je dat op je vijftiende, zestiende nog niet doorhebt, is er iets zeer grondig mis met je. De samenleving moet beschermd worden tegen deze criminelen. Het volgende ‘incident’ staat namelijk al in de wachtrij bij ze.

  • Bert Hilhorst

   Dat heeft geen zin, die ouders zijn tuig en maken kinderen, die ook als tuig opgroeien.
   Ken deze club goed woon er vlakbij.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Diederdick

  Ken de club ook.

  Heb er zelf kinderen begeleid, hangt altijd een raar sfeertje.

  De mensen daar zijn blijkbaar van nature iets sneller geprikkeld, schoppen en slaan tijdens de wedstrijden gemeengoed.

  Denk dat de hele club opgeheven moet worden.

  Kinderen in de C1 krijgen nota bene zelfs kickbokstraining om zich voor de volgende voetbalwedstrijd op te laden. Dat is vragen om ongelukken.

 3. Dead Silence

  Ik ben het volledig met de vorige reactie eens. Gasten die dit doen zijn het spoor volledig bijster en het komt nooit meer goed met ze. Ze zijn volledig gestoord. De enige manier om de maatschappij veiliger te maken is een mammoetgevangenis op een Waddeneiland, volledig geisoleerd en er voedsel droppen. Weg met dit volk. En als je naar de B1-selectie kijkt, dan weet je genoeg. Het probleem is dat tuig louter tuig voortbrengt en kinderen van fatsoenlijke ouders tot tuig kunnen afglijden. Vice versa is vrijwel niet aan de orde. Gevolg, ons land verandert in een primatenstaat met primitieve regels.

 4. JulesVerne

  Wat een reacties zeg. Allemaal vanuit de onderbuik en vanaf de zijkant makkelijk lullen. Hoe je deze kinderen aanpakt is door ze moreel besef en sociale vaardigheden bij te brengen. Als je het zelfvertrouwen hebt, dat je geen onrecht wordt aangedaan als je je normaal gedraagt, dan doe je zoiets niet. Deze kinderen hebben een aparte manier van omgaan met frustraties (ze worden gewelddadig) en dienen te worden geholpen, aangezien ze wellicht 90 worden en nog 75 jaar mee gaan en ook op hun beurt kinderen kunnen krijgen. Financieel aansprakelijk stellen werkt niet, omdat de ouders het geld toch niet hebben. En je pakt de oorzaak van het probleem niet aan.

  Wat werkt is ze in laten zien dat het niet te laat is om nog iets van hun leven te maken en dat dit gedrag ze geen stap verder helpt. Je laat ze inzien wat voor een leven ze gaan hebben als ze zo door gaan (veel justitie, geen geld, kans op verslaving, etc) en welk leven ze kunnen hebben als ze de hulp aanvaarden (opleiding, baan, gezin en maatschappelijke waardering). Ze hebben een probleem in hun omgaan met frustraties en dat is iets wat ze geleerd moet worden. Leer ze sociale vaardigheden en moreel besef en omdat ze 15 zijn, is het nog lang niet te laat.

  Het slachtoffer? Nou ik lees zo vaak dat er meer aan slachtoffers gedacht moet worden. Hoezo is er dan geen potje waarbij je van de staat waarbij je een financiële vergoeding krijgt als je te maken krijgt met mishandeling? Ik neem aan dat wij Nederlanders staan te springen om geld over te maken naar de slachtoffers?

  • Genuine_Defector

   “Een aparte manier van omgaan met frustraties.”

   Dat is nogal zacht uitgedrukt voor het bijna doodslaan van iemand. In mijn woordenboek heet het dat je volkomen gestoord bent en een gevaar voor de samenleving, waarbij de kans levensgroot is dat er nooit verbetering zal optreden. Maar misschien ben ik naïef. Of heb ik de hoop al opgegeven, omdat de realiteit ons leert dat dit soort raddraaiers doorgaans onverbeterbaar blijken te zijn.

   Hoe langer dit tuig achter slot en grendel zit, hoe langer ze anderen niets kunnen aandoen. Zet ze in de gevangenis aan het werk, en stort de inkomsten op de rekening van het slachtoffer. Het is allemaal niet zo moeilijk.

   (in antwoord op JulesVerne)
   • JulesVerne

    Jij bent denk ik iemand die te veel tv kijkt (en het ook nog eens allemaal gelooft) en daardoor veel te negatief bent. Je moet weten dat criminaliteit iets is wat bij de mens hoort. Apen moorden elkaar ook uit en als je naar de feiten kijkt is het verbazingwekkend dat gewelddadigheid onder mensen zo weinig voorkomt.
    Nederland staat internationaal echt onderaan, met ongeveer 120 moorden per jaar, wat overigens al jaren minder aan het worden (en niemand weet eigenlijk hoe dat komt), die 120 is trouwens gelijk aan het getal van het aantal mensen dat jaarlijks anoniem een nier afstaat aan iemand die ze niet kennen. Gedegen onderzoek leert, dat in feite in ieder mens een moordenaar of mishandelaar schuilt, als die in bepaalde omstandigheden verkeert, maar dat we van nature een grotere neiging hebben naar goed doen. Dit is ook evolutionair bepaald. 2 miljoen jaar geleden in Afrika was de mens een makkelijke prooi voor de leeuw, maar heeft het te weten overleven door goed samen te werken, empathie is door selectiedruk veel belangrijker dan agressie en daardoor empathie is genetisch ook veel meer aanwezig. Ook zijn mensen helemaal niet rationeel, maar juist erg emotioneel.
    Deze jongens voelden zich oprecht onrecht aangedaan en voelden dat ze dat op hun manier moesten oplossen, er zit geen enkele rationele gedachte achter. Hun manier van problemen oplossen is absoluut ontoelaatbaar, maar de maatschappij heeft al een dikke ton in deze jongens qua opleiding geïnvesteerd en hun zo lang mogelijk in justitie houden gaat miljoenen kosten. Een goede aanpak van omgaan met frustraties en goede begeleiding is veel effectiever.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Bert Hilhorst

   Wat ben jij een arrogante sukkel, je woont zeker in de grachtengordel.
   De voetbalvereniging Nieuw-Sloten geeft zelfs kickboks trainingen om elftallen voor te bereiden.
   Dat is waanzin en wachten op problemen.
   Ben zelf een aantal jaren geleden gestopt met veteranenvoetbal in Amsterdam.
   Een op de twee wedstrijden ontspoorden en 3 a 4 maal per jaar ontaarden wedstrijden in vechtpartijen.
   De wedstrijd VVA Spartaan B1-Neerlandia B1 staat mij ook nog op het netvlies.
   VVA Marokkaans elftal en Neerlandia Surinaams. Wij stonden op die gasten te wachten om ons wedstrijdje te spelen, tot een Marokkaanse jongen een racistische opmerking maakte. een massale kloppartij het gevolg en wij konden er tussen duiken.
   Na de wedstrijd moest er politie komen want de heren hadden nog genoeg energie over voor een vervolg.
   Veel van dit soort incidenten wordt verzwegen, want ja…

   (in antwoord op JulesVerne)
 5. Dead Silence

  @JulesVerne: jij gelooft zeker ook in Utopia. Ik heb ook frustraties, vooral vanwege volk dat onze maatschappioj verziekt. Ga ik me dan ook zo gedragen?Nee. En nee, het rendement op hulp voor tuig is te verwaarlozen. Het kost ons klauwen met geld en levert niets op. Helemaal niets. Ik werk in een TBS kliniek en heb daarvoor 10 jaar in de gevangenis gewerkt. Je hoeft mij niets te vertellen. Mijn Utopia zijn de films van wijlen Charles Bronson.

 6. Dead Silence

  @JulesVerne: de grensrechter is overleden is bekend gemaakt. Jaja, onze reacties zijn allemaal kul en we kijken teveel televisie. Nou, ales we elkaar toch uitmoorden, rechtvaardigd dit om het tuig te oblitereren.

 7. Tijmen Snelderwaard

  3 uur? meen je dat? lekker de TBS in met die zieke geesten. Of gewoon een ravijn in, begin die belachelijke voetbalsfeer meer dan ziek te worden, het groeit als een kwaadaardige tumor in de nederlandse geest en verneukt het land en zijn geld.

Reacties niet toegestaan