Mishandelde grensrechter is overleden

De 41-jarige grensrechter uit Almere die zondag werd gemolesteerd door jongens van 15 en 16, is om half zes vanavond overleden. Dit meldt de NOS. Vanmiddag had de politie eerst ten onrechte gezegd dat de Almeerder was overleden. Later bleek dat hij alleen klinisch dood was. De grensrechter werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het ziekenhuis afgevoerd. De grensrechter van Buitenboys werd na afloop van het duel door vier à vijf jongens van Nieuw Sloten tegen de grond gewerkt en geschopt. Hij wist op te staan en weg te rennen, maar de jongens van 15 en 16 jaar oud kwamen hem achterna, en sloegen en schopten hem opnieuw, meldt de NOS. Het bestuur van voetbalclub Nieuw Sloten schrijft op de eigen website: ‘Inmiddels hebben wij onze excuses gemaakt naar Buitenboys voor dit wangedrag. Het bestuur heeft besloten om de B1 direct uit de competitie te nemen. Het lidmaatschap van de aanstichters van deze molestatie wordt per direct ontbonden. Dit soort zaken hoort niet op de voetbalvelden thuis. We moeten er alles aan doen om deze excessen uit te bannen.’

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Te triest voor woorden dat dit kan gebeuren in een beschaafd land als Nederland.
  Heel veel sterkte aan de familie.
  Hoeveel ellende moet er nog worden veroorzaakt voordat men dat achterlijke voetbal echt gaat verbieden?
  Als die jongens schuldig zijn dan verdienen ze wat mij betreft levenslang met dwangarbeid.

  Maar nee, in dit land worden dit soort vergrijpen met de mantel der liefde afgedekt en gaat alles door zoals het was.

  • janneke123

   Ik zie op de Golfbaan, het hockeyveld en bij ruiter evenementen nooit knokpartijen terwijl voetbal synoniem is voor hersenloos geweld.

   (in antwoord op catchit64)
 2. IwanovKapotjeplov

  15 en 16 jaar? Volwassenenstrafrecht toepassen dan maar!

 3. gerrit52

  en wat zegt schippers? dit tolereren we niet. dit pakken we keihard aan. nou, dat keihard aanpakken kennen we zo langzamerhand wel. dus niet.

 4. Ron Kersten

  En dit is nou de zoveelste keer dat ik zoiets moet lezen. Wanneer gebeurt er verdorie eens iets aan dit soort gedrag ?! Excuses worden gemaakt maar wat heb je daar aan, de beste man komt er niet meer mee terug en dat tuig wordt met een reprimande weer heengezonden omdat ze “minderjarig” zijn. Niks minderjarig, niks excuses… gewoon berechten als volwassen moordenaars.. want dat zijn het tenslotte ! En dan roept de KNVB : er zijn minder incidenten op de velden. Tja dat kan dan wel zijn, maar er stierven deze maanden minstens 2 mensen langs het veld als gevolg van dit soort gedrag. DOE er wat aan en zorg dat dit nooit meer kan gebeuren, zo niet dan gaat ook het amateurvoetbal in de ban en daarmee dupeer je een hele grote groep welwillenden die wel normaal met hun sport omgaan. Zeggen dat je het hard gaat aanpakken schrikt niet af, toon je tanden en doe het dan ook !

Reacties niet toegestaan