Omgeving Roelf B. verbijsterd: “Hoe kon hij hier in verzeild raken”

Zijn vrienden en familie in Stadskanaal begrijpen er niets van: hoe zijn de van drugshandel verdachte Roelf B. en zijn vriend Gert-Jan N. hierin terecht gekomen?

Het AD bezocht vader Jakob in zijn herenhuis in Stadskanaal. Hij wil niet veel kwijt over zijn zoon Roelf, die drugs dealde op festival Sziget. "Die maakt het, naar omstandigheden, goed,” laat hij weten.

Volgens de Hongaarse politie bedroeg de straatwaarde van de drugs 300.000 euro. "Ik snap het niet’’, zegt voorzitter Fred Mol van B.'s atletiekvereniging Jahn II. "Roelf is een hele serieuze sporter en zette alles aan de kant om steeds beter te worden. Hoe is hij hier in godsnaam in verzeild geraakt?’’

Een kennis laat weten dat Gert-Jan wel eens een pilletje gebruikte. "Vrijdags kwam hij vaak in een kroeg waar veel wordt gebruikt. Maar ik heb nooit gehoord dat hij ook in drugs handelde. En als dat wel zo was, had ik het links of rechts wel gehoord.”

Roelf is van onbesproken gedrag. Leeftijdsgenoten kennen hem als bloedserieuze sporter. Ook tweevoudig wereldkampioene Nelli Cooman, die Roelf vijf jaar geleden leerde kennen, ziet hem als een echte sportman. "Een goede, spontane, sympathieke jongen. En super gespierd. Echt een oerhollands krachtmens."

Een jongen die hem nog kent van basketballes is verbijsterd. "Het is bizar. Twee maanden geleden zag ik hem hier nog trainen. Hij was zó snel. Dit had niemand van hem verwacht.”