Abramovich en Chelsea

Samenleving
door Admin
zondag, 15 februari 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Is het denkbaar dat Roman Abramovich zijn voetbalclub Chelsea in de steek laat? Jazeker, meent Rod Liddle in The Sunday Times. Chelsea won gisteren met 3-1 tegen Watford en ook al is Guus Hiddink onderweg naar Londen om de sterrenclub weer naar de top te loodsen, niet alles is bij het oude gebleven in de verhouding tussen Abramovich en zijn team.
Zo is het ronduit zorgelijk dat de Russische tycoon op de beurs van Moskou recentelijk twintig miljard heeft verloren. Goed, het is niet zo dat zijn hele fortuin er nu doorheen is gejaagd, want met grote regelmaat publiceren de Engelse zondagskranten dwarsdoorsnedes van het nieuw te bouwen jacht van Abramovich – en dat schip kent een omvang en een luxe waar alleen de allergrootste gangsters van kunnen dromen, maar toch, ook voor de eigenaar van Chelsea is dat veel geld.
Dan is daar nog de zorgelijke ontwikkeling dat hij een recente passie voor beeldende kunst heeft ontwikkeld, en daar ook flink in is gaan investeren. Reden voor deze nieuwe hobby zou wel eens kunnen zijn dat Chelsea op de Engelse velden maar matig presteert. Een blik op de ranglijst in de Premier League doet beseffen dat de club met zijn huidige vierde plaats zelfs moet vrezen voor Europees voetbal in het volgende seizoen.
Hoe is het mogelijk dat de club met de grootste portemonnee zo matig presteert? Volgens Ron Liddle omdat die dure voetballers van Chelsea veel te duur zijn. Hij beweert dat een speler van zestig miljoen pond vaak niet beter is dan eentje van tien miljoen. Een gouden tip. De laatste tijd zat Abramovich lang niet altijd op de tribune van zijn club, maar misschien is The Sunday Times ook te koop in Moskou. En anders kan hij de column van Liddle online lezen.
Bron(nen): The Sunday Times