Acht bijzondere marathonlopers

Samenleving
woensdag, 23 oktober 2013 om 10:13
welingelichtekringen header 1
Een marathon lopen is voor een jong en fit persoon al een hele prestatie. Maar voor de acht lopers hieronder is het extra knap.
De oudste marathonloper
Gladys Burril liep de marathon van Honolulu in 2010. Ze deed er iets minder dan 10 uur over. Niet zo gek, want ze was 92 jaar oud.
De jongste marathonloper
Vijf jaar oud was Jennifer Amyx toen ze haar eerste marathon liep. Zij liep de afstand in 1975 in Johnstown, Pennsylvania in 4 uur en 56 minuten.
Achteruit jonglerend
Een hele marathon lang rende Joe Salter achteruit. Daarbij jongleerde hij ook nog eens met drie balletjes. Hij finishte in 5 uur en 51 minuten.
Met een ei op een lepel
In 3 uur en 47 minuten over de finish met een ei op een lepel in de hand. Dat was de knappe prestatie van Dale Lyons tijdens de marathon van Londen in 1990.
Dribbelend
Darren Weisman probeert al zijn hele leven mensen te motiveren om te doen wat ze het liefste doen. Zijn grote passie is basketbal. Hij besloot daarom al dribbelend met twee ballen de marathon te lopen. En dat deed hij nog vrij snel ook: in 4 uur en 39 minuten.
Met 36 kilo op de rug
Britse soldaat Jonathan Ryan liep de marathon in 6 uur en 58 minuten. Daarbij droeg hij wel een tas op zijn rug van ruim 36 kilo.
Touwtje springend
Ottawa 2007. Chris Baron legt al touwtje springend de ruim 42 kilometer af in 4 uur en 28 minuten
Verkleed als bierfles
Veel renners zeggen dat het motiveert om in een gek pak te rennen. Bij Mark Wilding heeft het vast geholpen. Hij ging verkleed als bierfles de finish over in 3 uur en 39 minuten.
Bron(nen): Huffington Post