Actrice eist geheimhouding van haar leeftijd

Samenleving
zondag, 20 november 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Eén miljoen dollar schadevergoeding eist de actrice wier geboortedatum op de Internet Movie Data base vermeld staat. Voor ieder die het wil zien wordt dus geopenbaard dat ze – the horror the horror – 40 jaar oud is! De actrice in kwestie wil dan ook anoniem blijven. Sinds haar leeftijd werd onthuld daalde het aantal rollen dat ze kreeg aangeboden plotseling, claimt de actrice: als ze denken dat je dat je ‘op je retour bent’ (want veertig) is het vrijwel onmogelijk voor een aan-de-weg-timmerende actrice om nog werk te krijgen.
Ze is niet de enige die problemen heeft met de brute data van de IMDb (tja, daar is een data base voor; een superbe site overigens). Het gaat erom hoe goed je bent, niet hoe oud je bent, verklaren acteursverenigingen. Maar die notie wordt volkomen gedwarsboomd doordat de IMDb tegenwoordig standaard gebruikt wordt door castingbureaus.
Maar je snapt niet veel internet als je denkt dat het alleen die éne site is die jouw persoonlijke gegevens kent. De dagen van het oude Hollywood, toen actrices eeuwig jong konden blijven door naar hartenlust te liegen over hun leeftijd, zijn voorgoed voorbij. Onlangs vertelde actrice Julie Walters dat ze een bloeiende carrière heeft overgehouden aan actrices die zich niet willen neerleggen bij hun leeftijd. 'Een producer vertelde me dat ze geen actrices van zestig kunnen vinden die er ook zo uitzien'.
Lees verder op overgangstergirls