'Amerikaanse kreeftenvisser uitgespuugd door walvis'

Samenleving
door anp
zaterdag, 12 juni 2021 om 4:07
amerikaanse kreeftenvisser uitgespuugd door walvis1623464193
Een Amerikaanse kreeftenvisser is naar eigen zeggen met de schrik vrij gekomen nadat hij vrijdag in de bek van een bultrugwalvis terecht was gekomen en uiteindelijk weer werd uitgespuugd. Het verhaal van Michael Packard (56) werd als eerste gebracht door een lokale krant.
"Ik was aan het duiken naar kreeften toen een bultrug me probeerde op te eten", schrijft Packard op sociale media. "Ik zat 30 tot 40 seconden in de bek voordat de walvis weer naar het wateroppervlak kwam en me uitspuugde", aldus de kreeftenvisser die afkomstig is uit de plaats Provincetown, zo'n 200 kilometer ten oosten van Boston.
Packard zegt onder de blauwe plekken te zitten maar verder geen gebroken botten te hebben. "Ik bedank de reddingswerkers in Provincetown voor hun zorg en hun hulp", schreef hij vlak nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Eén persoon was getuige van de gebeurtenis. Josiah Mayo heeft aan de lokale krant Cape Cod Times verteld dat hij zag hoe de walvis Packard weer uitspuugde. Daarna heeft Mayo de reddingsdiensten gewaarschuwd.
Jooke Robins, een walvisexpert van het Center for Coastal Studies in Provincetown, zegt dat de visser waarschijnlijk op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Mensen staan bij bultruggen niet op het menu en volgens Robins had de walvis Packard ook niet kunnen inslikken. "Hun bek is vrij breed maar hun keel is tamelijk smal. Een walvis kan op geen enkele manier iets groots als een mens doorslikken", aldus Robins, die benadrukte dat het belangrijk is dat mensen een veilige afstand houden als zij een walvis zien. "Het is erg belangrijk om de walvissen wat ruimte te geven", aldus de deskundige.