'Bedrijf Trump wilde Poetin penthouse geven'

Samenleving
door anp
vrijdag, 30 november 2018 om 4:12
bedrijf trump wilde poetin penthouse geven1543549220
De Trump Organization, de holding waarin de zakenbelangen van de Amerikaanse president Donald Trump zitten, heeft in 2016 voorgesteld om de Russische president Vladimir Poetin een penthouse ter waarde van vijftig miljoen dollar te geven in de Trump Tower die het bedrijf in Moskou wilde bouwen. Zo wilde het Russische toestemming verzekeren en tevens de prijs op drijven.
Dit schrijft de nieuwswebsite BuzzFeed op basis van gesprekken met Amerikaanse opsporingsambtenaren en onroerendgoedmakelaar Felix Sater, die als adviseur bij het project betrokken was. Sater zou het plan bedacht hebben en Trumps oud-advocaat Michael Cohen zou het hebben besproken met een assistent van Dmitri Peskov, de woordvoerder van Poetin. Volgens Sater zouden ,,alle oligarchen een moord doen" voor een appartement in dezelfde toren als Poetin, waardoor de waarde van het project zou verdubbelen.
Of Trump op de hoogte was is niet bekend. Cohen en het onroerendgoedproject, dat uiteindelijk niet doorging, spelen een grote rol in het onderzoek dat speciaal aanklager Robert Mueller doet naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.