Bekende Britain's Got Talent-ster verlamd na mislukte stunt

Samenleving
door Jeannette Kraswoensdag, 04 mei 2022 om 14:30
anp 91539459
De ontsnappingsspecialist Jonathan Goodwin is verlamd na een ongeluk tijdens de repetities van America's Got Talent: Extreme. Hij is sinds het onfortuinlijke incident afhankelijk van een rolstoel.
Dat vertelt zijn verloofde Amanda Abbington in een podcast van Jay Rayner. De Sherlock-actrice zegt dat de 42-jarige Goodwin, die in 2019 bekendheid verwierf door zijn deelname aan Britain's Got Talent, bijna twee keer overleed na het ongeluk.
De waaghals moest ontsnappen uit een dwangbuis terwijl hij op zijn kop op 9 meter hoogte hing tussen twee opgehangen auto's. Maar het ging helemaal mis. Goodwin werd geplet tussen de auto's, toen die in brand vlogen.
"Hij viel 9 meter naar beneden, verloor een nier, brak beide schouderbladen en verbrijzelde allebei zijn benen," somt Abbington (48) in de podcast op. "Hij had derdegraads brandwonden, brak zijn ruggengraat en overleed bijna. En op de operatietafel stierf hij bijna opnieuw."
VoorbeeldDuidelijk is dat Goodwin verlamd zal blijven, maar hij blijft 'superpositief, opgewekt en sterk', aldus de actrice. "Zijn moed en kracht zijn iets waar ik een voorbeeld aan kan nemen."
De actrice vertelt nog dat de stuntman een voicebericht achterliet voor de operatie begon, waarin hij zei dat er een kans van 50 procent was dat hij het niet zou halen. Goodwin zei dat hij van haar hield en bedankte haar voor de tijd die hij met haar mocht doorbrengen.
Bron(nen): BBC News