Brandstichting in Sagrada Familia

Samenleving
door Chantal Caesdinsdag, 19 april 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vandaag is brand uitgebroken in de Sagrada Familia in Barcelona. Ongeveer 1500 mensen werden geëvacueerd uit de basiliek. Vier mensen moesten behandeld worden, omdat ze te veel rook hadden ingeademd.
De politie zegt dat de brand is aangestoken en dat er een verdachte is aangehouden. De 65-jarige man had aanstekers en stukjes stof bij zich die gebruikt kunnen zijn om het vuur aan te steken. Hij maakte een verwarde indruk.
Volgens de Catalaanse politie zou er ‘significante schade' zijn aan de crypte waar de brand begon, met name aan de priestergewaden en het meubilair dat zich daar bevond. Daar woedde de brand zo’n 45 minuten, schrijft El Pais, voordat de brandweer het vuur doofde.
De Sagrada Familia is het meesterwerk van de Spaanse architect Antoni Gaudi (1852-1926). De basiliek werd begin november ingewijd door paus Benedictus XVI. Het gebouw is nu, 128 jaar na het plaatsen van de eerste steen in 1882, nog steeds niet klaar. De basiliek domineert Barcelona met 8 torenspitsen en is een van de meest beroemde monumenten in Spanje. Jaarlijks komen er 2,3 miljoen bezoekers.
Bron(nen): NRC El Pais