Buiten is het koud

Samenleving
door Admin
vrijdag, 01 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vanochtend vroeg, Nieuwjaarsdag, zagen we in het Amsterdamse Vondelpark 2 agenten in een lekker verwarmd autootje, op zoek naar onrechtmatigheden. De zon scheen, er was geen mens te zien en ook geen onraad derhalve. Alles dik in orde en zo reden ze comfortabel het park rond, waar overigens geen auto's mogen komen.
Buiten is het koud en binnen is het lekker, en dat geldt niet alleen voor Amsterdam. De Britse minister van Justitie, Jack Straw, zegt vandaag in The Times dat veel agenten graag aan hun warme burootje blijven zitten -  gebogen over het papierwerk - om zo niet naar buiten te hoeven om achter de boeven aan te zitten. Straw geloofde lekker niks van de klacht dat agenten omkomen in het papierwerk, dat vindt hij maar een smoes.Ze blijven binnen omdat het daar goed toeven is.
Zou zijn opmerking veel uithalen?
Wij twijfelen. Niet alleen is het binnen lekker warm, wie achter een bureau zit maakt ook sneller carrière. Het zijn de sukkels die erop uitgaan, dat is overal zo. Wie blijft zitten, heeft veel meer tijd voor kantoorpolitiek. En verdient doorgaans beter.
Bron(nen): The Times