Chelsea in de ban

Samenleving
door Admin
vrijdag, 04 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De Londense voetbalclub Chelsea heeft woedend gereageerd op de straf die ze door de Fifa kreeg opgelegd: tot 2011 mag de club geen nieuwe spelers contracteren. Het is een sanctie voor het feit dat de club Gaël Kakuta (foto), een nu 18-jarige speler, op een oneigenlijke manier heeft gekocht in 2007.
Destijds kwam Kakuta over van de Franse club Lens. Zoals rijke en machtige organisaties altijd doen als er iets voorvalt wat hen niet bevalt, gaat Chelsea in beroep. Dat beroep zal met interesse gevolgd worden door Manchester United, want deze voetbalformatie heeft recentelijk ook een voetbaltiener uit Frankrijk weggekocht. Volgens Lens was Kakuta nog geen 16 jaar toen Chelsea hem weghaalde, terwijl hij bij het Franse clubje onder contract stond. Minderjarige spelers op een dergelijke manier overnemen is in strijd met de Fifa-regels.
Het is begrijpelijk dat Chelsea zo ontzet reageert. De club koopt alles wat te koop is en de allerbeste spelers zijn te betalen dankzij de dikke portemonnee van de Russische eigenaar Abramovits.
Inmiddels zijn enkele honderden miljoenen uitgegeven om de beste club van Europa te worden, en dat lukt maar niet. Als Chelsea nu gedurende langere tijd niet actief mag zijn op de transfermakrt, is dat niet minder dan een ramp.
Bron(nen): The Times