“Christian Brückner was mijn beste vriend en ik weet zeker dat hij Maddy ontvoerde”

Samenleving
maandag, 22 juni 2020 om 11:54
welingelichtekringen header 1
Michael Tatschl (46) woonde een tijd samen met Christian Brückner in een huis in het Portugese Praia da Luz waar Madeleine McCann verdween. Tatschl is ervan overtuigd dat zijn voormalige beste vriend achter de verdwijning van het Britse meisje zit.
Brückner zit in een Duitse gevangenis en wordt verdacht van de ontvoering en moord op McCann, die toen ze in 2007 verdween drie jaar oud was. “Ik ben er zeker van dat hij het gedaan heeft”, aldus Tatschl in Britse krant The Telegraph. “Ik woonde in die periode bij hem. Hij was mijn beste vriend. Maar ook een pervert, die absoluut in staat was een kind te ontvoeren. Voor zijn eigen seksuele genot of voor geld.”
Hoe ziek Brückner echt was, ontdekte Tatschl pas toen inbrekers in 2006 een camcorder ontdekten met daarop beelden van Brückner die een 72-jarige toeriste verkracht. “Iedereen wist op dat moment wel dat hij een pervert was. Hij zat altijd op het dark web. Daar maakte hij geen geheim van. Ik weet niet wat hij er exact uitspookte, maar ik vermoed dat hij met drugs en porno bezig was. Hij schepte ook altijd op over geld en geld verdienen. Hij zei ooit zelfs dat hij kinderen wilde verkopen in Marokko. Op het moment schonk ik er niet veel aandacht aan. Ik dacht dat hij een grapje maakte.”
“De volgende keer dat ik hem zag, was eind mei of begin juni 2007”, aldus Tatschl. “Hij zocht me op in Orgiva en reed met de camper waar later de kinderzwemkleding in werd gevonden. Hij wist dat ik connecties had met de marihuanawereld. En hij wilde geld verdienen. Samen met een vriend vroeg ik me af waar hij het geld had gehaald om zijn camper te kopen. We gingen ervan uit dat hij een grote drugsdeal had gedaan of iets dergelijks. Nu denk ik dat het iets met Maddie te maken had. Hij bleef maar enkele dagen en vertrok toen weer naar Duitsland.”
In april vorig jaar vertelde Tatschl aan de politie alles wat hij wist. “Ik hoop voor de familie echt dat ze deze zaak eindelijk kunnen oplossen en dat Christian gestraft wordt voor wat hij heeft gedaan. Hij moet alles bekennen.”
Bron(nen): HLN