Concertorganisator Mojo: Vaccinbesluit kabinet 'heel pittig'

Samenleving
door anpdonderdag, 07 mei 2020 om 12:23
concertorganisator mojo vaccinbesluit kabinet heel pittig1588847050
Het kabinetsbesluit dat massale evenementen pas weer mogen plaatsvinden als er een vaccin is tegen het coronavirus, komt hard aan bij Mojo. De grootste concert- en festivalorganisator van Nederland, noemt het "een heel pittig besluit".
"Natuurlijk staat gezondheid altijd voorop", zegt een woordvoerder van Mojo. "We wisten dat het lastig zou gaan worden, en we rekenden erop dat er dit jaar geen grote evenementen meer zouden kunnen plaatsvinden. Maar dit gaat nog zoveel verder."
Mojo gaat ervan uit dat de overheid het bedrijf en de concertzalen financieel gaat steunen om deze periode te overbruggen. Ook wil de concertorganisator snel in overleg om duidelijk te krijgen van de overheid wat er nog wél kan. "Er zijn nog heel veel vragen na deze mededeling, die bijna terloops naar buiten is gebracht. Hoe zit het met kleinschaliger organiseren? Mogen concerten in het clubcircuit nog wel? En wat zijn dan de voorwaarden?"
Geen zekerheidHet concern heeft tot nu toe vrijwel alle gecancelde concerten van de afgelopen twee maanden kunnen verplaatsen naar een later moment. "Maar ook in die planning hielden we rekening met de mogelijkheid dat we in het seizoen 2020-2021 konden gaan inhalen. Die zekerheid hebben we nu dus ook niet meer."
Mojo organiseert in Nederland vrijwel alle grote concerten en festivals, zoals Lowlands, Pinkpop, Down the Rabbit Hole en North Sea Jazz.