De wilde natuur

Samenleving
door Admin
zaterdag, 04 juli 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op het gevaar af dat we een beetje eentonig beginnen te worden: ook de buitenlandse reisjournalistiek is dikwijls van de bovenste plank.
Zelf is onze aandacht een beetje verflauwd als een collega van de Volkskrant-reizen opnieuw door de Ardennen is getrokken en ons bij thuiskomst tipt wat precies de hotspots zijn geweest. En hoe de hotelbedden lagen. Hartelijk bedankt, maar de Ardennen hoeven we niet, graag iets meer adventure.
Dat begrijpen ze uitstekend bij bladen als The Daily Telegraph, The Sunday Times en Die Zeit. Goede verslaggevers reizen voor deze titels de wereld rond en vertellen ons bij voorkeur hoe het is op plekken die je fantasie op hol doen slaan.
Vandaag Lisa Young in The Daily Telegraph over haar trip door de Brazliaanse Pantanal, een natuurpark van 140.000 vierkante kilometer met savannen, rivieren en een grote varieteit in landschap en vegetatie. Volgens haar is dit een geweldige plek om wilde dieren te spotten en hoogtepunt van haar trip is het moment als ze oog in oog staat met een jaguar.
Het stuk zit onder de link en opent met een korte filmimpressie van de regio.