Denken is een ziekte geworden

Samenleving
dinsdag, 02 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ter gelegenheid van de Week van de Spiritualiteit gaf Eckhart Tolle, auteur van o.a. 'De Kracht van het Nu' en dé spirituele goeroe van deze tijd, zaterdag een performance in De Doelen in Rotterdam. De zaal was uitverkocht. Mensen betalen grif 59 of 79 euro om te luisteren naar zijn visie op het leven: ‘Denken is een ziekte geworden'.
'Je beseft dat alle dingen die echt belangrijk zijn - schoonheid, liefde, creativiteit, vreugde, innerlijke vrede - uit iets voortkomen dat het verstand te boven gaat'.
Mindfulness is de kunst: blijf bij het Nú! Mensen blijven vaak hangen in het verleden of piekeren over de toekomst. Op deze wijze gaat het meest kostbare moment, het Nu, verloren.
Je bent niet je denken! Je verstand is een instrument, een hulpmiddel. Je kunt het voor een bepaalde taak gebruiken en na gebruik berg je het weer op. Maar in de praktijk is het zo, dat, laten we zeggen, tachtig tot negentig procent van wat de meeste mensen denken niet alleen zichzelf steeds herhaalt en nutteloos is, maar dat veel ervan ook schadelijk is.
Hoe het ook zij: hij is een begenadigd spreker: Eckhart Tolle over 'The Drama versus The Now'
Tolle gaat altijd zitten, is even -soms wat langer- stil en begint dan te praten. Niet uit zijn gedachten, maar vanuit Stilte.
Heerlijk!
Bron(nen): Advaita blog