Diervriendelijk alternatief voor foie gras

Samenleving
donderdag, 02 december 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Zoals bekend worden ieder jaar vele eenden en ganzen onder dwang gevoederd en gedood. In Frankrijk loopt dat getal op tot 20 miljoen eenden en 500.000 ganzen per jaar. Tijdens het dwangvoederen wordt gebruik gemaakt van een pneumatisch aangedreven trechterbuis. Een vetmestmachine spuwt een vette maïsbrij in de strot van de dieren. Je kan het vergelijken met een mens van 80 kg die dagelijks 20 kg spaghetti moet doorslikken. Vijf tot 10 % van de eenden en ganzen sterft nog voor ze geslacht worden.
Het Belgische bedrijf GAIA brengt dit jaar weer FAUX GRAS op de markt: een diervriendelijk alternatief voor foie gras. Onder het motto 'Hetzelfde en toch gans anders' pakt GAIA uit met de culinaire troeven van een 100 % plantaardige paté met witte wijn, champagne en truffel. Het product is voor 2,99 euro per potje te verkrijgen bij Carrefour, Colruyt, Delhaize, Lidl, Makro, Match, Intermarché en in veel natuurvoedingswinkels.
De productie is in vergelijking met vorig jaar meer dan verdrievoudigd: van 30.000 naar 105.000 potjes. De Belgische klanten weten de Faux Gras van GAIA wel te waarderen. Vorig jaar waren alle potjes, die toen enkel bij Carrefour en Lidl verkocht werden, in een paar weken uitverkocht.
'Hetzelfde en toch gans anders. Heerlijke recepten met Faux Gras de GAIA' is gratis verkrijgbaar via www.fauxgras.be of [email protected].
Nagekomen bericht: De Faux Gras van GAIA zal dit jaar (nog) niet verkrijgbaar zijn in de winkels in Nederland, maar het is wel mogelijk om het product via bovenstaand e-mail adres te bestellen.
Bron(nen): GAIA