Dit is de beste dag om een vliegticket te boeken

Samenleving
zaterdag, 12 december 2015 om 10:58
welingelichtekringen header 1
Je kunt vliegtickets het beste op zondag kopen. Dan zijn ze het goedkoopst. Vrijdag is de duurste dag. Tickets zijn dan gemiddeld 13 procent duurder dan op zondag. Dat blijkt uit onderzoek van het online platform Expedia.
Vroeger werd reizigers aangeraden om op dinsdag tickets te boeken. Vliegmaatschappijen zouden na het weekend de balans opmaken en vervolgens de resterende tickets tegen lagere tarieven verkopen. Die situatie is echter veranderd. Zaterdag en zondag zijn de goedkoopste dagen om te boeken. Vanaf maandag lopen de prijzen langzaam op.
Op zaterdag bedroeg de gemiddelde ticketprijs ten tijde van het onderzoek 570 dollar, op zondag 543 dollar. Gedurende de week liep de prijs op tot 612 dollar op vrijdag. Die hoge prijs kan onder meer worden verklaard doordat zakenlui op vrijdag vaak hun boekingen regelen.
De onderzoekers raden aan om de promoties van vliegmaatschappijen door de week af te slaan. Die aanbiedingen hebben volgens het rapport te veel beperkingen en blijken vaak moeilijke vliegschema's te hebben.
Bron(nen): Express.be