Doden door steekpartij en gijzeling Frankrijk

Samenleving
door anp
dinsdag, 14 juni 2016 om 2:00
doden door steekpartij en gijzeling frankrijk1465864096
In de Franse plaats Magnanville heeft de speciale politie-eenheid RAID maandagnacht een einde gemaakt aan een gijzeling. Een man, mogelijk de buurman, stak maandagavond een politieagent nabij zijn huis dood. De agent was in burger en op weg naar huis. Daarna nam de dader de familie van de politieagent in hun woning in gijzeling.
Rond middernacht waren er in de woning schoten en een explosie te horen, zeggen ooggetuigen. De RAID bestormde het huis daarop en schoot de dader dood. In de woning werd het levenloze lichaam van de vrouw van de agent gevonden. Hun driejarig zoontje bleef ongedeerd, meldde de Franse krant Le Figaro.
Volgens het Franse dagblad Le Parisien is de vermoorde politieagent de 42-jarige Jean-Baptiste Salvaing. Hij zou politiecommandant zijn van het korps Les Mureaux. Rond 20.30 uur werd hij in Magnanville, ten noordwesten van Parijs, door een man belaagd die negen keer op hem instak. Volgens de Franse zender BFMTV zou het om de buurman gaan. De politie van Yvelines probeerde nog met de dader te onderhandelen, maar die pogingen liepen op niets uit.
Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken kon vooralsnog niets zeggen over het motief van de dader. Het is niet bekend wat de man tot zijn daad heeft gedreven. Het ministerie deed geen uitspraken over de gijzeling.
De RAID heeft vijftien huizen in de buurt geëvacueerd. Ook is de elektriciteits- en gastoevoer in de omgeving afgesloten.