Donald Trump: geen moslims meer het land in

Samenleving
door anp
maandag, 07 december 2015 om 23:35
donald trump geen moslims meer het land in1449528261
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil ,,een totale en complete stop'' van alle moslims die de Verenigde Staten binnenkomen. In een verklaring die hij maandag uitdeelde aan de media zei Trump dat opiniepeilingen een ,,haat'' tonen van moslims in de richting van Amerikanen die kunnen leiden tot meer aanslagen.
,,Zonder te kijken naar de verschillende data van de peilingen, is het duidelijk voor iedereen dat deze haat onbegrijpelijk is'', aldus Trump. ,,Waar deze haat vandaan komt en waarom is iets dat we moeten bepalen.''
Trump: ,,Totdat we in staat zijn dit probleem te begrijpen en de gevaarlijke dreiging die het inhoudt, mag ons land geen slachtoffer zijn van verschrikkelijke aanslagen door mensen die in de jihad geloven en die geen gevoel voor rede en respect hebben voor menselijk leven.''
Islamitische Staat
Trumps opmerkingen komen nadat vorige week een man en een vrouw in het Californische San Bernardino veertien mensen hadden doodschoten. Een van de daders had zich voor de aanslag als een aanhanger van de terroristische organisatie Islamitische Staat bekendgemaakt. De twee daders waren moslims.
In reactie op de uitlatingen van Trump zei een functionaris van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen: ,,We zijn nu aangekomen is de wereld van het fascisme''.
Het Witte Huis liet weten dat de verklaring van Trump over moslims in strijd is met de Amerikaanse waarden en nationale veiligheidsbelangen.