Escape

Samenleving
door Admin
vrijdag, 08 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op de meeste pistes is het overvol en dan kan het moment komen dat je helemaal klaar bent met de overbekende afdaling die je met honderden mensen tegelijk maakt. In de moderne skiresorts gaat in beginsel heel veel vanzelf: je wordt naar boven gebracht met de lift of de kabelbaan en je glijdt op je ski's naar beneden. Om daarna weer dezelfde weg omhoog te gaan.
In The Wall Street Journal vertelt iemand over de plezierige sensatie om veel primitiever te gaan skieen. Er waren geen liften op de plek waar hij zat en met nylon strips onder zijn ski's moest hij uren de berg opklauteren voor hij op de top was. Zoiets gebeurde in klein gezelschap - met een paar vrienden en een gids. Misschien is dit wel een trend aan het worden. Niet langer over de gebaande paden, maar echt de witte wildernis in. Dergelijke avonturen spelen zich ook dikwijls af op heel andere plekken, niet langer in Aspen, Courcheval en Val D'Isère, maar op Groenland of in Kirgizië in Azië.
Volgens de reisindustrie komt er steeds meer vraag naar dit soort exotische trips. Wie zich op een dergelijke manier heeft overgegeven aan het avontuur, heeft bij terugkeer ook echt iets te vertellen. Want stel, je bent wezen skieën op de hellingen van een nog levende vulkaan, dan kan niet iedereen je nazeggen. Ga naar de link voor meer details over deze manier van wintersporten.