Frankrijk voorbereid op chemische aanval

Samenleving
door anp
zondag, 22 november 2015 om 15:29
frankrijk voorbereid op chemische aanval1448203928
De Franse regering heeft alle voorzorgsmaatregelen tegen een chemische of bacteriologische aanval van terroristen genomen. Dit verzekerde zondag de minister van Defensie, Jean-Yves Le Drian, voor de radio-omroep Europe1.
De dreiging van terroristen met chemische wapens houdt de Fransen bezig sinds de terroristische aanslagen van 13 november in Parijs en de publicatie van een mededeling van het ministerie van Volksgezondheid de dag erna. Het ministerie verspreidde 14 november aan overheidsdiensten de opdracht een bepaald tegengif te produceren tegen ,,neurotoxische organofosfaten''. Het ministerie doelt op giftige chemische verbindingen die onder meer het zenuwweefsel aantasten.
Het tegengif dat het ministerie op voorraad wil hebben, wordt volgens Franse media uitsluitend vervaardigd in instellingen van de strijdkrachten. De discreet gepubliceerde mededeling is door een bezorgd parlementslid als ,,buitengewoon alarmerend'' omschreven.
,,We moeten er rekening mee houden, maar het is wel moeilijk voor de terroristen om zoiets vanuit het buitenland te organiseren'', zei Le Drian zondag.