'Fransman huurde auto van aanslagplegers'

Samenleving
door anp
zondag, 15 november 2015 om 3:37
fransman huurde auto van aanslagplegers1447555936
Een auto met Belgisch kenteken die zou zijn gebruikt bij de aanslagen in Parijs, is gehuurd door een Fransman die in België verblijft. Dat maakten de Franse autoriteiten zaterdag bekend.
De man die de auto huurde, zou zaterdagochtend zijn gecontroleerd bij de grens toen hij met twee andere mannen vanuit Frankrijk België binnenreed met een andere wagen. Het trio zou inmiddels zijn opgepakt door de Belgische politie.
De Fransman was niet bekend bij de Franse inlichtingendiensten, maar de Belgische autoriteiten kenden hem via zijn broer. Die is volgens Belgische media een Syriëganger en mogelijk de huurder van een andere auto die in Parijs is teruggevonden.
De Belgische minister Koen Geens (Justitie) bevestigde eerder al dat de arrestaties na de huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek in verband gebracht moeten worden met de zoektocht naar de huurder van de auto. In de Brusselse deelgemeente werden drie mensen aangehouden. Het is onduidelijk of het gaat om de drie mannen die zaterdag de grens overstaken.