´Ik stik, ik ga dood, sorry mam´

Samenleving
door Gerard Driehuiszaterdag, 26 oktober 2019 om 7:33
methode times prod web bin 198fcf60 f762 11e9 aa63 3974183a04b4
Een jonge vrouw die haar moeder een sms'je stuurde met de tekst 'Ik kan niet ademen', is vermoedelijk een van de doden in de koelwagen met dode mensen in Engeland.
De familie van Pham Thi Tra My, 26, vertelt dat ze £ 30.000 hebben betaald voor haar om via China naar Groot-Brittannië te laten reizen. Om haar een mooi leven te geven. Het laatste was ze lazen: 'Het spijt me mam. Mijn tocht is mislukt. Mam, ik hou zoveel van je. Ik ga dood, ik stik. '
Zes families uit dezelfde provincie in Centraal-Vietnam zijn bang dat hun verwanten ook in de wagen zaten. Onder de vermisten is een meisje van 19 jaar. Ze belde dinsdag haar broer om te zeggen dat ze in een container stapte en haar telefoon uitdeed om detectie te voorkomen. Hij heeft sindsdien niets meer van haar gehoord, maar zei dat een mensensmokkelaar 's nachts geld aan de familie heeft teruggegeven.
Hoe het precies allemaal is gegaan, of de daders gepakt worden, of het te voorkomen is dat er mensen blijven sterven verstopt in vrachtwagens, het zal allemaal later moeten blijken.
Maar Pham Thi Tra My heeft de reis naar wat ze dacht dat het paradijs was niet overleeft.