Je kunt beter Erdogan een geitenneuker noemen dan verkracht worden

Samenleving
zaterdag, 11 juni 2016 om 7:40
6950ce79d2966125a66d42918bb738bd6ad90abb
Laura, een jonge Nederlandse vrouw zit al drie maanden vast in een cel in Qatar op beschuldiging van seks buiten het huwelijk, terwijl zij zou zijn verkracht.
Toen Ebru Umar vanwege overtreding van de Turkse wet werd lastiggevallen door de Turkse overheid domineerde haar leed de Nationale discussie. Laura trekt minder aandacht. Vanuit de familie is ook verwondering over degeringe aandacht van de Nederlandse autoriteiten.
De 22-jarige Laura uit Utrecht zegt door een Arabier te zijn gedrogeerd en op het dak van een appartementencomplex te zijn misbruikt. Laura was met een vriendin op vakantie, toen zij na een avond stappen in een vreemd appartement wakker werd. De Utrechtse werd onmiddellijk door de politie vastgezet toen zij aangifte wilde doen. „Het is een nachtmerrie”, aldus haar moeder Marian. „Ik maak me ongelooflijk veel zorgen om mijn dochter.”
Laura's vermeende verkrachter wordt ook opgepakt en zit eveneens vast in afwachting van zijn straf. Brian Lokollo, de Nederlandse advocaat van Laura, zegt in het AD dat de Utrechtse in de gevangenis onder druk wordt gezet door familieleden van de vermoedelijke dader. Ze willen dat zij met hem trouwt. Dat zou de enige manier zijn om haar en de vermoedelijke dader snel vrij te krijgen.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt maximale diplomatieke druk uit te oefenen. De Utrechtse hangt een tot drie jaar cel boven het hoofd.