Klaas Dijkhoff beste geklede man van het jaar

Samenleving
door anp
donderdag, 16 november 2017 om 23:36
klaas dijkhoff beste geklede man van het jaar1510873209
Klaas Dijkhoff mag zich de best geklede man van 2017 noemen. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Zo'n 13.000 lezers van Esquire brachten hun stem uit op een van de genomineerden, onder wie ook Lucas Hamming en Gregory Sedoc.
In de twintig keer dat het mode- en lifestyleblad nu de best geklede man van het jaar heeft gekozen, was nooit eerder een politicus de winnaar. Dijkhoff is fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, was staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en korte tijd Defensieminister in het kabinet Rutte II. ,,Ik voel me prettig in een goed gesneden pak'', zei hij. ,,Maar ik laat niet al mijn pakken op maat maken hoor, dat is niet te betalen.''
Onder de eerdere winnaars zijn Humberto Tan, Michiel Huisman en - in 1998 - de latere politicus Pim Fortuyn. Winnaars krijgen een beeldje en een horloge.
Dijkhoff blijkt, gezien de prijs van Esquire, goed in vorm, maar dat is hij ook als het gaat om de inhoud: afgelopen winter kwam hij als beste uit de bus in het tv-programma De slimste mens.