Laatste nieuws over prins Friso

Samenleving
vrijdag, 24 februari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Volkskrant: Het is niet waarschijnlijk dat prins Friso in Nederland behandeld zal worden. Er is hier namelijk geen gespecialiseerde revalidatiekliniek voor volwassen comapatiënten. Wolfgang Koller, hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso. In Nederland is maar één gespecialiseerd revalidatiecentrum waar patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) terecht kunnen voor revalidatie.
NOS: Politiek Den Haag is aangeslagen door de toestand van prins Friso. Veel Tweede Kamerleden reageren met tweets op het nieuws uit Innsbruck. VVD-leider Stef Blok laat via Twitter weten: "Wij hadden zó gehoopt op beter nieuws. Wij voelen ons in deze verdrietige tijd zeer betrokken bij de koninklijke familie." "Vreselijk nieuws over prins Friso", twittert PVV-leider Geert Wilders. Hij laat weten dat zijn partij intens meeleeft met de koninklijke familie en wenst hen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. NRC-Handelsblad: In politiek Den Haag wordt geschokt gereageerd op het nieuws dat prins Friso ernstige hersenschade heeft opgelopen en dat het niet zeker is of hij ooit nog bij kennis komt. Premier Rutte heeft koningin Beatrix en prinses Mabel laten weten dat Nederland intens met de familie meeleeft in deze tijd van zorgen en verdriet. Hij had vanochtend telefonisch contact met de familie, zo meldde de Rijksvoorlichtingsdienst. De koningin liet weten dat de familie geroerd is door de talloze reacties en bemoedigingen die de afgelopen week van alle kanten zijn ontvangen.
Telegraaf: DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft dit weekeinde geen ontmoeting met minister-president Mark Rutte. Dat liet een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag weten. Het bezoekje van de vorstin aan Nederland gebeurt om privéredenen, aldus de RVD. De vorstin keert zaterdag even terug naar Nederland. Op zondag vertrekt ze weer naar het Oostenrijkse Lech, om dicht bij haar zoon prins Friso te zijn.