Lesbische ouders zijn de beste ouders

Samenleving
door Admin
maandag, 16 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Stephen Scott, onderzoeksdirecteur van de Britse academie voor Ouderschap, meent dat lesbische ouders de beste ouders zijn - beter dan een heterostel dat kinderen heeft.
Hij baseert zijn uitspraak op onderzoek, dat zou aantonen dat kinderen met 2 moeders het beter doen in hun leven. Bovendien zou blijken dat kinderen van 2 lesbische vrouwen niet meer of minder naar homoseksualiteit neigen dan andere kinderen.
In dit artikel in The Daily Telegraph wordt er nog eens aan herinnerd dat ouders van dezelfde sekse dikwijls zeer weloverwogen kinderen krijgen - ze moeten op zoek naar een donor - en niet 'per ongeluk' zoals bij menig heterostel.
Een vaker gehoord bezwaar tegen 2 moeders is, dat vaders een belangrijke rol in het familie- en kinderleven spelen, en dat deze rol niet door een ander kan worden ingenomen. Welnee, zeggen de critici van deze opvatting; een vader mag nog zo belangrijk zijn, aan het einde telt de kwaliteit van de opvoeding - of die nu verricht is door 2 vrouwen of door een man en een vrouw.