Man gered uit puinhopen van Tianjin

Samenleving
door anpvrijdag, 14 augustus 2015 om 10:35
man gered uit puinhopen van tianjin1439541367
Een negentienjarige brandweerman is vrijdag levend tussen de puinhopen in de Chinese stad Tianjin gevonden. Zhou Ti was een van de eerste brandweermannen die woensdagavond naar een brandmelding in een terminal met chemische stoffen werd gestuurd, voordat er twee enorme explosies plaatsvonden, meldt de krant South China Morning Post.
Zijn conditie is stabiel, zei een zichtbaar aangedane brandweercommandant tegen de staatstelevisie. Het terrein waar de man werd gevonden, kon eerder nog niet worden doorzocht omdat het vuur nog niet volledig was geblust.
Het dodental van de explosies staat inmiddels op 55. Zeker zeventien brandweerlieden verloren het leven en velen worden nog vermist. Het gaat veelal om mannen tussen de negentien en 22 jaar, zeggen familieleden die in ziekenhuizen wachten tot ze een lichaam kunnen identificeren. De brandweerlieden die als eerste ter plaatse waren, kwamen uit dezelfde brigade. Slechts twee van hen hebben de ramp overleefd.
Volgens de autoriteiten zijn de restanten van de terminal nog altijd gevaarlijk omdat er nog chemicaliën liggen die kunnen exploderen. Legereenheden die zijn getraind op chemische oorlogsvoering zijn begonnen met onderzoek op het terrein.