Ministers bij minuut stilte Franse ambassade

Samenleving
door anp
maandag, 16 november 2015 om 11:08
ministers bij minuut stilte franse ambassade1447668732
Om 12.00 uur maandag is een deel van het kabinet bij de Franse ambassade in Den Haag als daar een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het gaat om vicepremier Lodewijk Asscher, minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de staatssecretarissen Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).
Dat meldde de woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. Bij de ambassade zal ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag aanwezig zijn. Na afloop zal Asscher een korte verklaring afleggen, net als burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag en de Franse ambassadeur Laurent Pic. Na afloop tekenen ze het condoleanceregister in de ambassade.
Premier Mark Rutte is met staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) op weg naar Zuid-Afrika voor een eendaags bezoek aan dat land. Het bezoek is met een dag ingekort. Van Dam blijft wel langer om de handelsmissie te leiden.