Els Borst heeft mogelijk een inbreker betrapt

Samenleving
door Admin
donderdag, 13 februari 2014 om 12:52
welingelichtekringen header 1
Of de dood van Els Borst - Eilers moord of doodslag is, moet uit verder onderzoek blijken, zegt hoofdofficier van justitie Johan Bac. "We gaan uit van een misdrijf, maar wat er precies is gebeurd weten we nog niet."
Het is volgens hem mogelijk dat de oud-minister een inbreker tegen het lijf is gelopen in haar woning in Bilthoven, die haar heeft gedood. Dat zou mogelijk doodslag zijn. Maar een gerichte aanslag op het leven van de D66-politica en dus moord kon donderdag ook nog niet worden uitgesloten.
De politie is dringend op zoek naar mensen die mevrouw Borst hebben gezien of gesproken nadat ze zaterdagmiddag het D66-congres in de Beurs van Berlage had bezocht. De politie onderzoekt ook de vraag of Borst de afgelopen tijd bedreigd is. Donderdag is de politie opnieuw naar het huis van Borst in Bilthoven gegaan om verder te zoeken naar sporen.
D66-voorman Alexander Pechtold reageert geschokt op het nieuws dat Els Borst vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen: "In-en-in triest dat deze zachtmoedige vrouw hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt voor de familie en andere nabestaanden. Maar ik hoop vooral dat Els niet lang heeft geleden."