Moordpartij Texas: 20 doden, blanke dader (21) schreef racistisch manifest

Samenleving
zondag, 04 augustus 2019 om 5:44
screenshot 11
Bij het bloedbad in de Amerikaanse stad El Paso zijn 20 doden en 26 gewonden gevallen. Dat heeft de Texaanse gouverneur Greg Abbott gezegd tijdens een persconferentie.
Na de schietpartij in een filiaal van de supermarkt Walmart heeft de politie een 21-jarige verdachte gearresteerd, Patrick Crusius.
screenshot 11 584x642
Hij gaf zich direct over nadat de politie hem zag. Volgens Amerikaanse media gaat het om Patrick Crusius, een blanke inwoner van het Texaanse Allen. Hij zou met een automatisch geweer, vermoedelijk een AK 47, het vuur geopend hebben op winkelende mensen.
Het motief voor de aanslag is nog niet duidelijk, wel is er een manifest gevonden dat zou duiden op een 'hatecrime'. In dat manifest keert hij zich tegen “the Hispanic invasion of Texas”, de verdrijving van de blanken uit Texas. Dat is een thema dat president Trump ook nauw aan het hart ligt. De schrijver van het manifest zegt geïnspireerd te zijn door de moordpartij op twee moskeeen in Christchurch, Nieuw Zeeland. Maar de authenticiteit vam het manifest staat nog niet voor 100 procent vast