Moskou waarschuwt voor 'dodelijke selfie'

Samenleving
door anp
woensdag, 08 juli 2015 om 3:40
moskou waarschuwt voor dodelijke selfie1436319865
Het nemen van 'selfies' kan levensgevaarlijk zijn. Daarvoor waarschuwt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, dat volgens de Moscow Times een campagne is begonnen om burgers te wijzen op de gevaren bij het maken van dergelijke foto's.
Russen worden opgeroepen goed om zich heen te kijken voordat ze zichzelf op de foto zetten. "Het is het niet waard je gezondheid of leven op het spel te zetten voor miljoenen likes op sociale media'', wordt benadrukt in een folder. De politie gaat de flyer uitdelen op scholen en evenementen.
In de folder wordt gewezen op de gevaarlijkste plekken om foto's te maken. "Een selfie nemen onder het rijden, kan de rit korter maken'', luidt een waarschuwing. Ook aan het nemen van selfies met vuurwapens en dieren zouden risico's kleven.
Veel van de waarschuwingen komen niet uit de lucht vallen. Zo schoot een 21-jarige vrouw zichzelf in mei in het hoofd, terwijl ze poseerde met een vuurwapen. Ook zijn mensen ernstig toegetakeld terwijl ze een selfie wilden nemen met gevaarlijke dieren.