Nacht vol branden in Zuid-Holland

Samenleving
door anp
woensdag, 31 december 2014 om 6:40
nacht vol branden in zuid holland1420004669
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben er op verschillende plekken in Zuid-Holland brand gewoed. Zo was er een grote zolderbrand in een rijtjeswoning in Poortugaal, bij Rotterdam. Het vuur sloeg over naar de buren. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand binnen.
In Rotterdam zelf moest de brandweer uitrukken voor een kleine brand in een leegstaand buurthuis aan de Schoterbosstraat. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Rijnmond was het vuur snel geblust.
In Dordrecht ging een auto in vlammen op. Het vuur sloeg over op een andere auto, die behoorlijke schade opliep. Een woordvoerder van de brandweer kon niet zeggen of vuurwerk iets te maken had met de branden.
Stal
Iets noordelijker, in Nieuw-Lekkerland, ging een schuur in vlammen op. De metershoge vlammen trokken veel publiek. Het slooppand, dat aan de schuur vastzat, bleef gespaard.
Eerder in de nacht verwoeste een brand een stal van een kinderboerderij in Boskoop. Daar zijn mogelijk een aantal konijnen, cavia's en duiven bij omgekomen. De meeste dieren konden tijdig uit de stal worden gehaald.