Vroege avondspits: Nederland vroeg naar huis voor WK-duel Oranje

Samenleving
door anp
maandag, 23 juni 2014 om 4:43
nederland vroeg naar huis voor wk duel oranje1403491687
Het Nederlands elftal speelt maandagavond tegen Chili (18.00 uur) de laatste groepswedstrijd op het WK. Wie van dat duel om de groepswinst geen minuut wil missen, doet er goed aan op tijd van zijn of haar werk te vertrekken. Net als bij de wedstrijd woensdag tegen Australië verwacht de ANWB voor maandag weer een drukke avondspits.
Woensdagavond zorgden de Oranjesupporters die het WK in eigen land volgen om kwart over vijf al voor zo'n 270 kilometer file, de helft meer dan normaal rond dat tijdstip. Naar verwachting vindt het zogeheten sinterklaasavondeffect maandagavond opnieuw plaats. De supporters die het Wilhelmus voorafgaand aan het duel nog mee willen zingen, wordt dan ook geadviseerd om ruim op tijd te vertrekken.
Mocht de file er toch voor zorgen dat de tv niet op tijd kan worden bereikt, dan kunnen fans van de ploeg van Louis van Gaal rustig met het autoraam open naar het radioverslag van het duel met de Chilenen luisteren. Het wordt tijdens de wedstrijd volgens weeronline.nl lekker zomerweer, waarbij de temperatuur op veel plekken nog boven de 20 graden ligt.
Als Oranje wint van of gelijkspeelt tegen Chili is het groepswinnaar. Beide landen zijn al geplaatst voor de volgende ronde.