Noodoproep van Boeing boven Noordzee

Samenleving
door anpzaterdag, 18 februari 2017 om 16:07
noodoproep van boeing boven noordzee1487430550
Een vliegtuig van TUI Nederland heeft zaterdagmorgen een noodoproep boven de Noordzee moeten doen omdat het toestel te maken had met een dreigend tekort aan brandstof. Een woordvoerster van TUI benadrukt dat er geen gevaarlijke situatie is ontstaan, maar dat door de te volgen procedure bij dit soort situaties allerlei alarmbellen afgaan.
Door de dikke mist zaterdagmorgen konden vliegtuigen niet direct landen op Schiphol. Zo ook de Boeing787-8 Dreamliner van TUI niet. ,,Die was al ruim 20 minuten boven de Noordzee aan het cirkelen toen de piloot bij de verkeerstoren aangaf dat hij niet meer al te lang kon blijven rondvliegen. Het brandstofniveau zou dan op een gevaarlijk niveau terechtkomen’’, licht de woordvoerster van TUI toe.
Er gaat dan een bepaalde procedure van start waarbij een aantal keren ,,mayday mayday'' moet worden geroepen. Ook hulpdiensten begeleiden het toestel uit voorzorg dan naar de gate. ,,Het toestel is veilig geland en de passagiers hebben er niets van gemerkt.’’ Het toestel met vluchtnummer OR318 kwam uit Miami.